Modernizácia MsDK si vyžiada oproti pôvodným plánom ďalších 81.100 eur

25.11.2010 Vranov nad Topľou

Vranov nad Topľou 25. novembra (TASR) - Rekonštrukcia Mestského domu kultúry (MsDK) vo Vranove nad Topľou, ktorá sa v súčasnosti realizuje v rámci projektu cezhraničnej spolupráce s poľským partnerským mestom Rzeszow, si ...
Vranovskí poslanci dnes počas posledného zasadnutia mestského zastupiteľstva odobrili, že z mestskej pokladnice pôjde na stavebné práce vykonané ich dodávateľom nad rámec projektového zámeru viac ako 81.000 eur.
Rozpočet projektu na rekonštrukčné a stavebné práce MsDK predstavuje takmer 1,4 milióna eur. Tieto prostriedky sú určené na opravu strechy, inštaláciu novej vzduchotechniky, elektroinštalácie, výmenu okien, zakúpenie a montáž nového výťahu, obnovu stropu kinosály, vstupných priestorov domu kultúry, rekonštrukciu estrádnej sály či nových rozvodov kúrenia. Modernizácia sa dotkne aj priestorov suterénu, ktoré budú slúžiť v budúcnosti stredoškolákom ako Centrum mládeže. Podľa riaditeľa MsDK Alfonza Kobielskeho by mali byť všetky stavebné úpravy sfinalizované do konca tohto roka.
"Počas výstavby sa však muselo urobiť viacero prác navyše, ktoré nebolo možné financovať z projektu. Na mnohé veci sme prišli až po odkrytí obkladov či demontáži starých zariadení, čo sa jednoducho predvídať nedalo, " poznamenal Kobielsky. Dodal, že v rámci splnenia legislatívnych noriem týkajúcich sa protipožiarnych opatrení sa navýšil rozpočet aj v súvislosti s montážou elektroinštalácie. Viac financií si vyžiadali aj stavebné úkony zamerané na prekládku kanalizačných, vodovodných a plynových potrubí.
"Pri financovaní prác z fondov Európskej únie musí byť všetko dopredu jasné a zadefinované, čo je nad rámec, už nie je posudzované ako oprávnený výdavok, " podotkol Kobielsky na margo potrebného dofinancovania s tým, že poľsko-slovenský projekt je okrem modernizácie kultúrnych inštitúcií na oboch stranách zameraný aj na ich dlhodobú spoluprácu. "Spoločné aktivity s mládežníckym domom kultúry v Rzeszowe sme si naplánovali na obdobie desiatich rokov, " uzavrel Kobielsky.
 

Vyberte región